Irodalmi szalon, ahogyan mi csináljuk

Az irodalmi szalon meetup egy aktív, irodalombarátokból álló közösség, amely rendszeresen találkozik Budapesten.
Hagyományosan fogalmazva egy beszélgetős irodalmi klub.

Találkozóinkat a meetup.com Internetes oldalon fogjuk össze. A meetup-ok(*) azonos érdeklődésű emberek összejövetelei. A cél az elektronikus virtualitásból való kilépés, a fizikai találkozás, a közösségépítés, a szemtől szembe beszélgetés, eszmecsere, a közös tevékenység, a cselekvés, a valódi emberi kapcsolatok építése és ápolása, a tájékozódás, a tanulás, az értékképzés.

A mi meetup-unk irodalombarátokat tömörít. Azért szalon, mert találkozóink igényes helyszínein tea, pogácsa mellett irodalomról beszélgetünk.

Az egyes meetup-jainkra kiszemelünk egy vagy több irodalmi alkotást, azt előre elolvassuk, majd véleményezzük, elmondjuk a benyomásainkat róla.

Az irodalmi szalon meetup interaktív. Itt nem ül fel senki egy pódiumra, ahol beszélget valakivel, amit a többiek hallgatnak némán. Az irodalmi szalon meetup-on mindenki szóhoz jut, hozzászólhat, sőt, meg lesz szólítva! Moderátor irányítja a meetup-ot.

Miután regisztráltál a meetup.com oldalon, majd csatlakoztál az irodalmi szalon meetup-hoz, minden meghirdetett meetup-onkról e-mail-ben értesítést kapsz. Az adott meetup-ra jelentkezned kell az “Are you going?” – “Yes” gomb megnyomásával. Ez számít “hivatalos, szabályos” jelentkezésnek!

Gondolj másokra! Ha jelentkeztél egy meetup-ra, de mégsem tudsz eljönni, akkor vond vissza! Előfordulhat másik meetup taggal, hogy el szeretne jönni, de a helyek beteltek. Ilyenkor ő várólistára kerül, de a te visszalépésed miatt ő automatikusan értesül arról, hogy egy hely megüresedett. Töröld a részvételedet, ha úgy alakul!

A meetup-nak nem célja, hogy egy-egy összejövetelre 20-25 főnél többen eljöjjenek. Maximáljuk a létszámot, mert így még lehetséges fenntartani a beszélgetős együttlétet.

Összejöveteleink két óra hosszúak, a meetup után általában van még fél óra, ahol egyéni beszélgetéseket lehet folytatni.

A meetup-on fogyasztásoddal a helyszínt fenntartó ill. üzemeltető könyvtárat, alapítványt támogatod vagy vállalkozást juttatod bevételhez.

Facebook oldalunk szerepe a kiegészítő értesítés. Az egyes meetup-okat eseményként meghirdetjük a facebook-on is, de a részvételre jelentkezni a meetup.com oldalon kell!

A szervezők fenntartják a jogot egy-egy meetup visszavonására. Ebben az esetben e-mail értesítőt kapsz, és a facebook oldalunkon is közöljük.

A találkozókon fényképezünk, a képeket az eseményhez kapcsoltan nyilvánosan elérhetővé tesszük. Ha nem szeretnéd, hogy olyan fénykép kerüljön ki, amelyen szerepelsz, akkor ezt jelezd a szervezőknek üzenetben!

Az irodalmi szalon meetup szervezői, fenntartói, moderátorai, támogatói szeretik a csodálatos magyar anyanyelvet. A “meetup” szó furcsán fest a magyar nyelvű környezetben, magában a nevünkben, de a nemzetközi meetup.com közösség részeként használjuk ezt a szót.

(*) to meet up: találkozni