Irodalmi Szalon 2019.06.27.

Hauer Cukrászda és Kávézó
(Budapest, VIII., Rákóczi út 47-49. – különterem)
2019. június 27. csütörtök 18:00-tól

– Jóska bácsi, kérem, a fővárosi nézők roppant kíváncsiak, hogy zajlik az élet itt vidéken. Elmesélné nekünk egy átlagos napját?
– Hogyne, kérem, szépen. Aszongya, hogy felkelek reggel ötkor, felhajtok egy kupica szilvát…
– Állj, állj, állj, leállunk – hadonászik kétségbeesetten a riporter. – Jóska bátyám, mit gondolnának magukról a városiak, ha megtudnák, hogy már kora reggel alkoholizálnak? Mondja inkább azt helyette, hogy olvas valamit. Rendben?
– Rendben. Szóval, akkor reggel felkelek, átfutok gyorsan egy újságcikket. Reggeli mellé aztán átböngészem a napilapot. Kiengedem a jószágot, kimegyek dolgozni a mezőre, viszek magammal könyvet is, néha belekukkantok egy kicsit. Ebéd mellé elolvasok még egy fejezetet, aztán délután tevékenykedem a műhelyben, közben átlapozgatok egy magazint. Vacsoránál óvatosan átböngészek pár oldalt, utána meg átmegyek a könyvtárba, és együtt olvasunk a fiúkkal. A könyvtár aztán tízkor bezár, de mi átmegyünk még egy kicsit a Pistához, annak van otthon nyomdája.

Évadzáró sütizésünk mellé az irodalmi témát Lackfi János “Milyenek a magyarok?” című könyve adja.

Kiadói oldal: http://helikon.libricsoport.hu/fooldal/konyvek/milyenek-a-magyarok/

A meetup-on való részvételhez ajánljuk a szerző honlapján elérhető fejezeteket: https://www.lackfi-janos.hu/category/prozak/milyenek-a-magyarok-2012/

!!! Ne feledd, egy magyarnak mindenről határozott és kétségbevonhatatlan (hótziher!) véleménye van! Írd le a sajátodat a magyarokról, a kötethez illő puhakönnyű, csevegős, pletykás, derűs, kedvesen szemrehányó stílusban, legföljebb 2019 karakterben és olvasd fel nekünk!

Eseményünk helyszíne és támogatója a 120 éve alapított Hauer Cukrászda és Kávézó. Várunk benneteket a különteremben!

Jelentkezés az irodalmi szalon meetup.com-os oldalán.

Mi is ez az irodalmi szalon pontosan? Találkozóinkról ismertetőt itt találsz!


Blága Sándor meetup társunk írását itt találjátok!