Irodalmi Szalon 2019.01.31.

Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér
(Budapest, VI., Eötvös u. 10. – 119-es terem)
2019. január 31. csütörtök 17:45-től

Meg fog verni téged az Isten, ha ilyeneket írsz, mondja anyám egyszer, amikor elolvassa ennek a kéziratnak az első fogalmazványát. Nem azt mondja, hogy hazudok, hogy ez nem így van, csak az ő gondolkodásmódja szerint ilyeneket az ember nem mesél el, magának sem, egymás között sem. És akkor még nem tudja, hogy ő is szereplő ebben a történetben, csak azt érzi, hogy gúnyos vagyok, ironikus, azt sem érzékeli, hogy mindaz, amit mondok, jórészt az ő elbeszéléseiből van, ezeket többnyire tőle tudom. Olyan dolgok, amelyekről nem beszélünk, csak éppen kimondjuk, egymás fejéhez vágjuk, amikor megfeledkezünk a tiltásról, az indulatok pedig átlendítenek a beszéd gátjain.

Egy dadogó fiúgyermek életének első huszonkét éve, akadozó családi és társadalmi viszonyok között, “isten marhája” uralkodásának idején.

Vida GáborEgy dadogás története” című regényes önéletrajza adja a témát idei első találkozónkhoz. A könyv honlapja: http://kiadok.lira.hu/kiado/magveto/konyvek/egy-dadogas-tortenete—ukh-2017/139457371 (l. “Olvasson bele!”)

A Magvető Kiadónak köszönhetően az Irodalmi Szalon meetup tagjai elérhetik a kötet “Alföld” című fejezetét (pdf, 2.8 MB, 17 rövid oldal, elég egyszer kattintani a hivatkozáson, a letöltés 2-3 másodperc múlva elindul): http://bit.ly/ISZM_dadogas

Gyülekező 17:45-től, kezdés 18 órakor!

Hozzájárulás: 1,600.- Ft / fő (tartalmazza a fogyasztást és egy könyvet). Kérünk, hogy pontosan kiszámolt összeggel érkezz!

Mi is ez az irodalmi szalon pontosan? Találkozóinkról ismertetőt itt találsz!

Jelentkezés az irodalmi szalon meetup.com-os oldalán.