Irodalmi Szalon 2018.11.29.

Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér
(Budapest, VI., Eötvös u. 10. – 119-es terem)
2018. november 29. csütörtök 17:45-től

A tea szertartása, az azonos mozdulatok és ízlelések ismételgetése, az egyszerű, eredeti és kifinomult érzésekhez való eljutás lehetősége, a mindenki számára nyitva álló lehetőség, hogy olcsón ízlésbeli arisztokratává váljon, mert a tea pontosan úgy a szegények itala is, ahogyan a gazdagoké, tehát a tea szertartásának megvan az az elképesztő erénye, hogy egy villanásnyi derűs harmóniát juttat életünk abszurditásába. Igen, a világegyetem az ürességre szövetkezik, az elveszett lelkek a szépséget siratják, és körülvesz minket a jelentéktelenség. Nos, igyunk egy csésze teát. Csönd támad, halljuk az odakint fúvó szelet, az őszi levelek zizegnek, majd kavarogva elszállnak, és a macska alszik a meleg fényben. És minden korttyal megnemesedik az idő.

Egy apartmanház lakói és a házat szolgáló személyzet laza kapcsolatáról szól Muriel Barbery: A sündisznó eleganciája c. könyve. Bekukkanthatunk a házmesterlakás titkába, a lakók életnek jelentős vagy éppen hétköznapi pillanataiba. Útkeresés és döntések sorozata jelenik meg a lapokon. Ebben a gondolkodás mellett a humor segíti a szereplők életét. Tanulás és tudás, intelligencia vagy sznobság? Alaposság vagy felszínesség? Elismerés vagy lenézés? Ezekre a kérdésekre keressük majd a választ az egyéni olvasatunk szerint.

Kiadói oldal, megrendelés: http://www.geopen.hu/a-sundiszno-eleganciaja-1689.html

Minimálisan elolvasandó rész a könyv elejétől kezdve “A mongol hordák pusztítása” fejezetig.

Moderátor: Oroszi Evelin

Gyülekező 17:45-től, kezdés 18 órakor!

Hozzájárulás: 1,600.- Ft / fő (tartalmazza a fogyasztást és egy könyvet). Kérünk, hogy pontosan kiszámolt összeggel érkezz!

Mi is ez az irodalmi szalon pontosan? Találkozóinkról ismertetőt itt találsz!

Jelentkezés: egyszerűen az alábbi űrlapon, vagy az irodalmi szalon meetup.com-os oldalán.


    nem hozok vendégetegy vendéget hozokkét vendéget hozok