Irodalmi Szalon 2018.10.25.

Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér
(Budapest, VI., Eötvös u. 10. – 119-es terem)
2018. október 25. csütörtök 17:45-től

“Hatalmas kő gördül le a szívéről, amikor öt perc múlva megpillantja a sarki hirdetőoszlop mellett dohányzó férfit. Mit tehetek érted, néz rá köszönés helyett Ervin, szemében gúnyos fény, mondd gyorsan, hamarosan indulok. Zsóka előveszi a papírlapot, magyarázd meg, kérlek, mi ez az egész, ugye csak egy vicc, de Ervin a fejét rázza, miért lenne az, Sanyi tudni akarta, hány napig él még, hát megkapta, bár valóban nem volt jó ötlet, nem szerencsés az effélét elárulni. De hát ez képtelenség, hogy halhatna meg holnap, és legfőképpen te honnan tudod ezt, kérdi Zsóka, hangja és tekintete könyörög, cáfold már meg, vágd a fejemhez, hogy hiszékeny, ostoba tyúk vagyok, de Ervin csak a vállát vonogatja, nem értem, miért jó nektek, ha mindent tudtok, de tessék, elmondom, figyelj.”

Mi a valóság? Mi a fantázia? Mekkora a befolyása egy szerető feleségnek a magyar történelem egyik kiemelkedő eseményére? Kit keresnek Jugoszlávia egyik grillvendéglőjében? Mekkora a pornográf pofon súlya? Muszáj volt menni vagy maradni kellett volna inkább? Ki járkál Máriaremetén Fenyicska topánkájában? Mitől lehet három másodperc alatt megöregedni?

A Hévíz folyóirat alternatív 1956-os antológiájába többek között Cserna-Szabó András, Háy János, Szécsi Noémi, Bereményi Géza, Vámos Miklós, Dragomán György és Berg Judit elbeszélései kerültek. A kötet megrendelhető a Cser Kiadótól.

A kiválasztott elbeszélések: http://bit.ly/ISZM_56

Gyülekező 17:45-től, kezdés 18 órakor!

Hozzájárulás: 1,600.- Ft / fő (tartalmazza a fogyasztást és egy könyvet). Kérünk, hogy pontosan kiszámolt összeggel érkezz!

Mi is ez az irodalmi szalon pontosan? Találkozóinkról ismertetőt itt találsz!

Jelentkezés: egyszerűen az alábbi űrlapon, vagy az irodalmi szalon meetup.com-os oldalán.


    nem hozok vendégetegy vendéget hozokkét vendéget hozok