Irodalmi Szalon 2018.09.27.

Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér
(Budapest, VI., Eötvös u. 10. – 119-es terem)
2018. szeptember 27. csütörtök 17:45-től

„Irina Mihajlovna azonban valami mély és keserű változást hordott magában, és sehogy sem tudta felfogni, mi is történt… A saját élete is, a szüleié is, a lányáé is hirtelen értéktelennek, dísztelennek tűnt föl előtte, habár minden megfelelő és hibátlan volt – családjukban az öregek hajlott korban haltak meg, a felnőttek egészségesek és munkaszeretők voltak, a gyerekek pedig engedelmesek.”

Mi tesz bennünket boldoggá? Egészség? Pénz? Házasság? Siker? Az, ha mások szemében irigylésre méltó az életünk? Ulickaja hősei, akik sokszor egyáltalán nem irigylésre méltóak, épp, mint mi magunk, mind közel járnak a boldogsághoz, mondhatni karnyújtásnyira.  Min múlik, hogy elérik vagy sem? Min múlik, hogy elérjük vagy sem? Talán belénk van kódolva? Be tudjuk „vonzani” az életünkbe? Van, aki alkalmas rá és van, aki nem?

Közhelyszerű, de mégis alapvető kérdések – ezekre keressük a választ Ulickaja Elsők és utolsók című kötetének alábbi elbeszélései kapcsán:

  • Bronyka
  • Buhara lánya
  • Idegen gyermekek
  • Zü-űrich

A Magvető oldala, megrendelés: http://kiadok.lira.hu/kiado/magveto/konyvek/elsk-es-utolsok—valogatott-elbeszelesek/139395682

A szerző magyar nyelvű oldala: http://www.ulickaja.hu/ulickaja-elsok-es-utolsok.html

A meetup tagjaként ide kattintva olvashatod a részeket: http://bit.ly/ISZM_Ulickaja

Gyülekező 17:45-től, kezdés 18 órakor a 119-es teremben!

Moderátorunk: Laczkó Eszter

Hozzájárulás: 1,600.- Ft / fő (tartalmazza a fogyasztást és egy könyvet). Kérünk, hogy pontosan kiszámolt összeggel érkezz!

Mi is ez az irodalmi szalon pontosan? Találkozóinkról ismertetőt itt találsz!

Jelentkezés: egyszerűen az alábbi űrlapon, vagy az irodalmi szalon meetup.com-os oldalán.


nem hozok vendégetegy vendéget hozokkét vendéget hozok